Om oss

Papa Piada

- ITALIAN STREET FOOD -

Historien bakom

Michel Onofri

Grundare av Papa piada

 

Allt började med Agostino Onofri, född 1938, och hans flytt från nord västra Italien- till Sverige på 60-talet.

Han stannade, öppnade byggfirma då det var den arbetskraften som behövdes i Sverige just då men han öppande även italienska restauranger.

Han träffade till sist Margreth och tillsammans fick de Michel. De flyttade tillbaka till Italien, regionen Emiligia Romagna där vänner och familj finns. Där öppnade en agriturismo med olivlundar, granatäpplen och allt annat underbart som har influerat Michel i hans egen resa. Här växte Michel upp och flyttade sedan tillbaka till Sverige när han fyllde åtta.

"Att ha två kulturer är en gåva som vi behöver ta hand om. Mitt svenska arv är lika viktigt som det italienska. När jag är i Italien då längtar jag till Sverige och när jag är i Sverige då längtar jag ner! Ett evigt och lyxigt dilemma"

Mat har alltid varit nyckeln till allt som växt fram, restauranger, tillställningar, gäster, vänner och familj!

Michel växte upp och följde sin fars fortspår, med både byggfirma och intresset för matlagning.

I Emilia Romagna finns piada överallt och det serveras till allt. Det var förr ett fattigmansbröd men är idag en klassiker som serveras på varje resturang i regionen. Åker du längre söderut så hittar du det inte men just i denna regionen är det en stolthet och ett kulturarv. Piaderinor öppnas överallt och nu har även de traditionsbundna italienarna börjat expremintera med dem och tillsätter nya smaker i fyllningarna.

Piada har alltid varit en naturlig del i vår vardag och när vi har bjudit detta på våra nära och kära så har det alltid uppskattats och blivit en succé.

Så växte tanken fram. Jag, Michel, och min fru Emma öppnade en FOOD TRUCK, döpte den till Papa piada, satte pappas bild på och serverar denna underbara rätt till alla som vill och vågar prova nytt! Alla piador på menyn är döpta efter familj och vänner i Italien, de finns alltid hos oss *kärlek*

Det tog oss ca ett åt med alla förberedelser, tillverkning av vagnen, tillstånd osv men nu var vi igång! I juni 2017 öppnade vi upp luckan för första gången, helt fantastiskt roligt och ett stort tack till alla Er som har stöttat oss och varit med under hela resans gång, ni som har peppat & drivit oss och ett ännu större tack till alla Er som äter och njuter av den dröm vi nu befinner oss i- TACK!

Var befinner vi oss?

 

Där ni vill!

Ni kan boka oss för Event och om vi inte är bokade så placerar vi vagnen för luncher runt om i Helsingborg. Vi ingår i konceptet STREET FOOD HELSINGBORG och bokar efter deras utvalda platser! Följ oss på Instagram och/eller Facebook där vi alltid skriver var vi befinner oss.

#papapiada #streetfoodhelsingborg

Kontakta oss

Michel Onofri

Rååvägen 35 E

25270 Råå

info@papapiada.se

0735 002 519

Följs oss för mer info, om var vi står vid lunch och kommande event!

 

© Copyright. All Rights Reserved.