Piada

Papa Piada

- ITALIAN STREET FOOD -

Piada, vad är det egentligen?

 

Piada, även kallat piadina, är ett italienskt tunnbröd som härstammar från den italienska regionen Emilia Romagna. Ursprunget från detta bröd drar sig ner ända till 1400-talet och idag är det regionens mest populära bröd. Brödet har förbakats och värms på för att sedan fyllas traditionellt med färskost, salami eller lufttorkad skinka (prosciutto) Vi på Papa piada fyller det med både de traditionella smakerna men också med ett nytänk och med mycket kärlek! Vi har flera varianter, både favoriter och gästspelare. Vi rekomenderar vår egengjorda tryffelmajo, it´s to die for.

Piada är fräscht, väldigt gott och något annat än det vi kanske brukar äta. Vi säger "Mer piada åt folket!"

 

Ingredienser i själva piadinan (brödet)

 

  • Vatten
  • Speck (nyckeln till smaken)
  • Finaste vetemjöl zero zero (00)
  • Salt
  • Majsstärkelse
  • Bikarbonat

 

Nr. 1 Agostino-

en storfavorit hos våra kunder!

 

Agostino var Michels far, han kom till Sverige på 60-talet och älskade landet. Han stannade och öppnade flertalet italienska restauranger runt om i Svea rike. Det var självklart att han skulle ha det namnet på vår allra första piadina.

 

Agostino fylls med:

Färskost, ruccola, prosciutto, tomat, salladslök, picklad rödlök & egengjord tryffelmajo.

 

 

 

 

Vegetariskt och veganskt alternativ

För oss är det viktigt att kunna erbjuda vego och därför läggs det extra mycket omtanke på detta alternativ, inga smaker får saknas!

 

I våra piadina finns det speck alltså är inte våra bröd vegetariska i sig. Vi har dock alternativ där späcket är utbytt mot olivolja.

När ni ber om vegetariskt alternativ så är det det bröd som serveras men om ni ändå skulle vilja ha orgnalalternativet med speck men med den vegetariska fyllningen, säg till! Vi ordnar det!

 

Den vegetariska fyllningen varierar men ett populärt alternativ är:

Färskost, ruccola, tomat, inlagd kronärtskocka, mozzarella, salladslöl, picklad rödlök, en grillad aubergine- och paprikamix samt balsamvinägerkräm.

Den veganska fyllningen är detsamma men utan mjölkprodukterna. Balsamkrämen och auberginemixen ger en god krämighet även utan ost!

 

 

 

Våra råvaror

 

Vi är rädda om de italienska smakerna och försöker därför att hitta och använda oss av olika leverantörer som kan leverera till de krav vi har.

Italienska smaker och ett italienskt tänk kring maten kräver enkelhet med noggrannhet.

Kan vi servera detta till nonna i Italien?

Japp, då är det godkänt.

 

Låt det väl smaka!

Kontakta oss

Michel Onofri

Rååvägen 35 E

25270 Råå

info@papapiada.se

0735 002 519

Följs oss för mer info, om var vi står vid lunch och kommande event!

 

© Copyright. All Rights Reserved.