VI

HISTORIAN BAKOM

Michel Onofri

Grundare av Papa piada


Allt började med Agostino Onofri, född 1938, och hans flytt från nordvästra Italien till Sverige på 60-talet.

Agostino stannade här och öppnade byggfirma, och efter några år öppnade han även flera italienska restauranger runt om i Sverige.

Han träffade sin kärlek Margreth och tillsammans fick de Michel.

De flyttade tillbaka till Italien, regionen Emilia-Romagna, där vänner och familj finns.

De öppnade en agriturismo med olivlundar, granatäpplen och allt annat underbart som har influerat Michel i hans egen resa. Här växte Michel upp och flyttade sedan tillbaka till Sverige när han fyllde nio år.


"Att ha två kulturer är en gåva som vi behöver ta hand om. Mitt svenska arv är lika viktigt som det italienska. När jag är i Italien då längtar jag till Sverige och när jag är i Sverige då längtar jag ner! Ett evigt och lyxigt dilemma"


Mat har alltid varit nyckeln till allt som växt fram, restauranger, tillställningar, gäster, vänner och familj !Michel växte upp och följde sin fars fortspår, med både byggfirma och intresset för matlagning.

I Romagna finns piadina överallt och det serveras till allt. Det var förr ett fattigmansbröd men är idag en klassiker som serveras på varje restaurang i regionen. Åker du längre söderut så hittar ni det kanske inte men just i denna regionen är det en stolthet och ett kulturarv. Piadinerior öppnas överallt och nu har även de traditionsbundna italienarna börjat expremintera med dem och tillsätter nya smaker i fyllningarna.


"Piadina har alltid varit en naturlig del i vår vardag och när jag och min fru, Emma, har bjudit detta på våra nära och kära så har det alltid uppskattats och blivit en succé."


Så växte tanken fram. Jag, Michel, och Emma öppnade en FOOD TRUCK, döpte den till

Papa piada, satte pappas bild på och serverar denna underbara rätt till alla som vill och vågar prova nytt!

Alla piadine på menyn är döpta efter familj och vänner i Italien. Fråga gärna oss vem det är ni beställer.


Det tog oss ca ett åt med alla förberedelser, tillverkning av vagnen, tillstånd osv men nu var vi igång! I juni 2017 öppnade vi upp luckan för första gången, helt fantastiskt roligt!

Ett stort tack till alla Er som har stöttat oss och varit med under hela resans gång, ni som har peppat & drivit oss och ett ännu större tack till alla Er som äter och njuter av den dröm vi nu befinner oss i- TACK! och 2019.. då hände Spritan och vår egen lilla lokal

-IL LOCALE- där vi serverar ännu fler piadine och annat smått och gott.


Vi gör det tillsammans.

Emma och Michel- mitt i vår egen resa.


BENVENUTI AMICI MIEI!

VÄLKOMNA!