PIADA

PIADA, vad är det egentligen?


Piadina, även kallat piada, är ett italienskt tunnbröd som härstammar från den italienska regionen Emilia-Romagna. Ursprunget från detta bröd drar sig ner ända till 1400-talet och idag är det regionens mest populära bröd. Brödet har förbakats och värms på för att sedan fyllas traditionellt med färskost, salami eller lufttorkad skinka (prosciutto) Vi på Papa piada fyller det med både de traditionella smakerna men också med ett nytänk och med mycket kärlek! Vi har flera varianter, både favoriter och gästspelare.

Piada är fräscht, väldigt gott och något annat än det vi kanske brukar äta. Vi säger "Mer piada åt folket!"

Ingredienser i piadinan (brödet)


 • Vatten
 • Späck (nyckeln till smaken)
 • Finaste vetemjöl zero zero (00)
 • Salt
 • Majsstärkelse
 • Bikarbonat


  AGOSTINO

  en storfavorit hos våra gäster.


  Agostino var Michels far, han kom till Sverige på 60-talet och älskade landet. Han stannade och öppnade flertalet italienska restauranger runt om i Svea rike. Det var självklart att han skulle ha det namnet på vår allra första piadina.


  Agostino fylls med:

  Färskost, ruccola, parmaskinka 12-24 mån, tomat, salladslök, riven parmesan, picklad rödlök & egengjord tryffelmajo.

  VEGETARISKT & VEGANSKT ALT.

  För oss är det viktigt att kunna erbjuda vego och därför läggs det extra mycket omtanke på detta alternativ, inga smaker får saknas!


  I våra piadina finns det späck, alltså är inte våra bröd vegetariska i sig. Vi har dock alternativ där späcket är utbytt mot olivolja. Säg till och vi ordnar!

  VÅRA RÅVAROR

  Vi är rädda om de italienska smakerna och försöker därför att hitta och använda oss av olika leverantörer som kan leverera till de krav vi har. Vi försöker även till stor del använda lokala varor som fint representerar de italienska.

  Romagnolska smaker och ett italienskt tänk kring maten kräver enkelhet med noggrannhet.


  Buon appetito!